Miniatuurkermis in het museum Weert

26-09-2013 09:36

Miniatuurkermis in het museum

Ook dit jaar is er weer een expositie aan miniatuurkermissen te zien in museum Jacob van Horne aan de Markt. En dit keer met een deelnemer uit Weert! Vrijdag 27 september opent wethouder John Cardinaal om 17.00 uur de miniatuurkermis. Neem een kijkje en bewonder de vele mini-kermisattracties.

Abby de Graef
De jongste deelnemer van de Weerter expositie is de 12 jarige Abby de Graef uit Weert die al zijn creaties in het Museum exposeert. Was een kind vroeger aangewezen op Meccano of Fischer techniek en later de Lego, nu is Knex helemaal hot onder de jeugd en worden er zelfs complexe achtbanen mee gemaakt. Abby de Graef heeft diverse attracties van de Weerter kermis nagemaakt.

Peter van de Wall
Een andere nieuwe bouwer in de Weerter Expo is Peter van de Wall uit Geleen. Ook hij maakte al vroeg kennis met een miniatuurexpo tijdens de kermis. Als 12 jarig manneke vroeg of hij zijn creaties mocht exposeren. Zijn creaties toen waren nog niet helemaal rijp voor expositie, maar in de jaren die volgden groeide hij uit tot een volwaardige modelbouwer.

Peter is ook begonnen met Lego en Knex, maar maakt nu vooral modellen van hout, metaal en kunstof. Zijn laatste model is een Tripride, die een aantal jaren in Geleen op de kermis stond. Maar ook zijn de Lady show, een Funhouse en nog veel meer kermiszaken te bewonderen.

Jan Boyen
Deze uit België afkomstige modelbouwer heeft al eerder in Weert geëxposeerd, maar hij heeft nu zoveel nieuwe zaken bijgemaakt dat hij vond dat het Weerter publiek deze moesten zien! Jan bouwt prachtige sfeervolle attracties die een beetje Duits/Frans aan doen, en waarmee hij de zaal waar hij in staat meteen in een feeërieke sfeer omgetoverd. Zijn Wellerflug, spookhuis en groot reuzenrad zijn een graag gezien attractie op elke expo.

Expositie heeft ook een echte attractie!
Kermis Expo beschikt dit jaar over een echte Polypgondel en in deze gondel kunnen de kleinsten plaatsnemen en op de foto worden gezet. Deze gondel komt van een echte kermisspin en heeft ruim 15 jaar over de Nederlandse kermispleinen gezweefd. Toen de eigenaar van de spin nieuwe gondels had besteld kreeg Kermis Expo er eentje aangeboden om tentoon te stellen.

Kermistransport
In het museum wordt een speciaal hoekje ingericht over kermistransport. Er zijn een aantal transportmodellen en een fotohoek met alles over kermis transport van vroeger en nu.

Openingstijden

  • Donderdag 26 en vrijdag 27 september voor de basisscholen van 10.00 t/m 16.30 uur.
  • Vrijdag 27 september vindt om 17.00 uur de opening plaats door wethouder John Cardinaal.
  • Zaterdag 28 september geopend van 14.00 tot en met 17.00 uur.
  • Zondag 29 september geopend van 13.00 tot en met 17.00 uur.
  • Maandag, dinsdag en woensdag geopend van 14.00 tot en met 17.00 uur.

Entree
Tot 18 jaar is de entree gratis. Volwassenen betalen slechts 1 euro. Museumkaarthouders: Gratis

De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door de Kermis Expo, een samenwerkingsverband van diverse miniatuur kermisbouwers.